Cont nou | Am uitat parola

Dezabonare


Cautare avansata
 
Login
 Lu   Ma   Mi   Jo   Vi   Sa   Du 
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


1. Istoria lecturii - De la papirus la textul electro

2. Lansari de carte prin blogurile altmarius

3. Nationala de rock

4. CAMPANIA SMART FM: UN RADIO CU CARTE

5. Cabaret

6. Mihai Sin, din nou la Nemira

7. SMART FM va invita la Bookfest 2008

8. Noaptea Institutelor Culturale

9. Leading Teams - Leadership and Team Management

10. Un Barbar in Asia


Carte Film muzica teatru Arte
Muzica : Paganini al violoncelului si cavaler al frumosului 15-09-2010 15:30 | anuntat de:
Paganini al violoncelului si cavaler al frumosului Data evenimentului: 27-10-2010 00:00
Mischa Maisky: Canta liber. Se imbraca lejer. Evita conventiile. Lupta pentru frumos, dar nu tine sa fie pe placul tuturor.

 
Mischa Maisky, unul dintre cei  mai excentrici violoncelisti ai lumii, devine cavaler al frumosului in cadrul Cruciadei Culturii. Pe 27 octombrie, artistul revine la   Bucuresti intr-un concert unic alaturi de fiica sa, Lily Maisky. Violoncelul si pianul, melancolia si visarea se vor intalni la Ateneul Roman intr-o interpretare exceptionala. La 17 ani Mischa Maisky castiga prima sa competitie de violoncel, la Leningrad. Au urmat numeroase alte premii, culminand cu debutul sau la Carnegie Hall (New York), alaturi de Orchestra Simfonica din Pittsburg. In urma concertului, un admirator i-a oferit un violoncel din secolul al XVIII-lea, instrument la care canta si in prezent.
Muzician de talie mondiala, Mischa Maiksy este invitatul regulat al celor mai prestigioase festivaluri internationale. Supranumit un Paganini al violoncelului, sustine anual concerte alaturi de orchestre si filarmonici din Viena, Berlin, Londra, Israel, Paris, New York sau Tokyo. A interpretat, de asemenea, in compania unor mari nume precum Martha Argerich, Leonard Bernstein, Vladimir Ashkenazy, Daniel Barenboim si Giuseppe Sinopoli.
Nascut in Letonia, educat in Rusia, repatriat in Israel, Mischa Maisky se considera un cetatean al lumii: "Cant la un violoncel italian, cu arcuri franceze si germane, corzi din Austria si Germania. Fiica mea a fost nascuta in Franta, fiul meu cel mare in Belgia, cel mijlociu in Italia si cel mai tanar in Elvetia. Conduc o masina japoneza, port un ceas elvetian, un lantisor indian si ma simt acasa oriunde oamenii apreciaza muzica clasica".

Printeaza | Posteaza comentariu | Afiseaza toata muzica Voteaza: 1 2 3 4 5

Share:    Digg it    Stumble Upon    Technorati    Yahoo! MyWeb

Servicii Despre noi Termeni si conditii Arhiva stiri