Cont nou | Am uitat parola

Dezabonare


Cautare avansata
 
Login
 Lu   Ma   Mi   Jo   Vi   Sa   Du 
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


1. Istoria lecturii - De la papirus la textul electro

2. Lansari de carte prin blogurile altmarius

3. Nationala de rock

4. CAMPANIA SMART FM: UN RADIO CU CARTE

5. Cabaret

6. Mihai Sin, din nou la Nemira

7. SMART FM va invita la Bookfest 2008

8. Noaptea Institutelor Culturale

9. Leading Teams - Leadership and Team Management

10. Un Barbar in Asia


Carte Film muzica teatru Arte
Arte : Intalnire transnationala 15-09-2010 09:25 | anuntat de:
Intalnire transnationala Data evenimentului: 15-09-2010 00:00
In perioada 1-6 septembrie 2010 a avut loc la Milano o intâlnire transnationala a echipei proiectului studiOpera, implementat pe parcursul a trei ani de catre Opera Nationala Bucuresti (ONB) - prin Studioul Experimental de Opera si Balet “Ludovic Spiess” (SEOB) - in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano si SVASTA Consult România.

 
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeste in oameni!" si urmareste formarea profesionala specifica pentru meserii de scena si abilitati de management cultural in domeniul artelor spectacolului.
Reprezentanti ai celor trei parteneri au participat la sedinte zilnice de lucru, care au avut ca scop analiza Raportului final de cercetare (elaborat in urma desfasurarii primei etape a proiectului) si planificarea activitatii de instruire, ce se va desfasura in etapa a doua a proiectului.
Astfel, va fi elaborat un program de instruire fundamentat pe analiza comparativa a celor doua metodologii - româneasca si italiana - si pe trainerii care vor fi instruiti in cadrul unui program de "formare de formatori". Pentru a pune bazele unui nucleu de training cu o functionare permanenta este necesara identificarea si formarea - in cadrul Operei Nationale Bucuresti - a unor artisti, tehnicieni, manageri, ce vor putea fi implicati pe viitor in formarea personalului existent (in etapa a treia a proiectului), in cadrul unui program de mobilitate intre România si Italia. Programul „formare de formatori” va avea loc in perioada ianuarie-iunie 2010, pe domeniile stabilite, in functie de necesitati. Au fost propuse 3 cursuri pentru specializarile maestru de canto, maestru de balet si pianist corepetitor (opera si balet) si un curs de management cultural in artele spectacolului. In ceea ce priveste cursurile tehnice, acestea se vor stabili in urma unor vizite de studiu in Italia, care vor avea loc in urmatoarele doua luni. Astfel, un numar de peste 30 de persoane din echipa tehnica a ONB va avea posibilitatea de a lua contact direct cu modul de lucru al celui mai important teatru de opera din lume, Scala din Milano. 

Printeaza | Posteaza comentariu | Afiseaza toate artele Voteaza: 1 2 3 4 5

Share:    Digg it    Stumble Upon    Technorati    Yahoo! MyWeb

Servicii Despre noi Termeni si conditii Arhiva stiri